Op vakantie naar Tenerife

Marjolein de Wit op het dakterras met zwembad en uitzicht op zee

Puerto de la Cruz
Tenerife, SpanjeHomeReisverslagen • Tenerife
4 minuten leestijd

Het grootste Canarische eiland Tenerife

Bijna 5 uur vliegen en op 3.202 km afstand van Amsterdam
Bezocht: Oktober '17
Vakantie op Tenerife
Het zonnige Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het ligt zo'n 400 kilometer voor de kust van Marokko. Vanaf Schiphol vlieg je in 4,5 uur naar Tenerife Sur.
We hadden er zin in, even weg van het slechte weer in Nederland. Nog even wat zon meepakken in Span... Aai, het was mistig en regenachtig. Alles behalve zon. Aangekomen op onze hotelkamer in Puerto de la Cruz, checkten we de weersvoorspellingen. Het weer zou alleen maar slechter worden. Totdat we 's middags opeens verrast werden door een paar verdwaalde zonnestralen.
Dit tafereel hield zich ook de dagen erna aan. Vanaf onze hotelkamer keken we uit over de strak blauwe Atlantische Oceaan. En op het dakterras konden we heerlijk zonnen en zwemmen. Gingen we het eiland verkennen, dan kwamen we wel in het slechtere weer terecht. Maar dat heeft ons niet weerhouden om leuke dingen te doen.
De highlights
De hoofdstad Santa Cruz is een bezoekje waard. De stad is een mix van enorm modern en veel historie. Bijna elke bestemming heeft een botanische tuin. Zo ook Tenerife. Het prachtige Jardin Victoria is een bezoekje waard. Het tuinlandschap ligt er prachtig bij en je hebt een breed uitzicht over het eiland.
Wil je liever de natuur in, bezoek van natuurpark Teide met de grootste vulkaan van het eiland. Met de kabelbaan kun je naar boven om vervolgens de wandeling naar beneden te starten. In dit natuurpark leven bijzondere diersoorten zoals lynxen, kanaries en hagedissen.
Loro Parque
Vanuit Puerto de la Cruz vertrekt regelmatig een treintje richting dierenpark en plantentuin Loro Parque. Het park is in het bezit van orka's, dolfijnen en zeeleeuwen. Tevens vind je hier het grootste indoor pinguïnverblijf ter wereld. In 2011 werd orka Morgan na revalidatie overgebracht van dolfinarium Harderwijk naar Loro Parque.
We zijn niet snel kritisch. Echter hadden we wel onze bedenkingen na het zien van de orka-show. Zeker toen ik zelf achteraf de lijst met heftige incidenten van de de afgelopen jaren zag. Dan geeft het een dubbel gevoel dat je het park met een toegangskaartjes steunt.
Genoeg kritiek, want als je de orka's buiten beschouwing laat, is het een erg mooi park met leuke shows. Kinderen zullen hun ogen uitkijken en zullen worden entertaint tijdens de verschillende shows.
Eten en drinken
Zoals in heel Spanje kun je hier ook volop tapas restaurants vinden. Zoek je een restaurant in Puerto de la Cruz, dan hebben wij een adresje voor je. Neem plaats op de Camino las Cabras bij restaurant El Camino. De eigenaar is vriendelijk, maar vooral heel grappig en het eten is verrukkelijk. Maar... eten wat de pot schaft. Uiteraard wordt er wel rekening gehouden met jouw wensen.
Heel slecht als je op vakantie gaat naar Spanje, maar onze favoriet was zonder twijfel restaurant Baricentro aan de Calle Reyes Catolicos. Echt Italianen die weten hoe de Italiaanse keuken hoort te smaken. Daarom wordt ook de pasta, zoals het hoort, ter plekke gemaakt. Ga je met de kinderen uit eten? Dump ze in de McDonalds, neem plaats op het balkon van Baricentro en je kunt jouw kinderen in de gaten houden. Kijk je de andere kant op, dan heb je uitzicht op zee. Grapje natuurlijk. Wel kun je dit etentje goed combineren met Loro Parque, want het treintje stopt en start voor de deur.
Wil je luxe eten voor een mooie prijs. Let dan niet op de naam (en straatnaam) en ga zitten bij restaurant Bambi Gourmet aan de Calle Enrique Talg. Wij hadden zalm en biefstuk besteld en hebben ons bord nog net niet afgelikt. Daarnaast heeft het restaurant een ruime wijnkaart en een hoop wijnkennis in huis.
Hier wil jij jouw vakantie mee afsluiten. Het Argentijnse restaurant Casa Mediterranea aan de Cl. Benjamin J. Miranda heeft slechts een aantal tafels. Het wordt gerund door de serveerster en de chef. Wij vonden de sfeer daardoor extra gezellig. Onze entrecote was heerlijk!
Enthousiast geworden? Reserveer dan een aantal dagen van tevoren een tafeltje, want het restaurant staat heel hoog in de charts en is daarom vaak volgeboekt.

Op naar Tenerife

Wat je moet weten

Van april tot oktober is Tenerife een prima bestemming voor een vakantie naar de zon. Maar wees wel huiverig voor het noorden als je vroeg of laat in het seizoen naar het eiland vertrekt. Het overkwam ons ook: bewolking en regen. In het zuiden zit je een stuk veiliger met temperaturen tussen de twintig en dertig graden vrijwel het hele jaar door.
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een Spaanse eilandengroep. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan zo'n 400 kilometer voor de Marokkaanse kust en de Westelijke Sahara. Het eiland heeft bijna een miljoen inwoners en meerdere vulkanen. De grootste vulkaan is El Teide. Eind 2017 kwam de vulkaan in het nieuws, omdat experts vreesden dat de vulkaan op uitbarsten stond.