Het magische Sintra


Palácio da Pena
Sintra, PortugalHomeReisverslagen • Sintra
3 minuten leestijd

Het sprookjesachtige Sintra

35 minuten vanuit Lissabon en op 1.861 km afstand van Amsterdam
Bezocht: Mei '17
Sprookjesachtig
Of je nou een liefheber van sprookjes en paleizen bent of juist een die-hard Uncharted of Tomb Raider gamer. Sintra, is een betoverende plek en 'must' voor iedereen.
Eerder deze week hadden we al veel mooie bezienswaardigheden gezien in Porto en Lissabon. Maar wat we van Sintra konden verwachten was ons nog onduidelijk.
Vanaf station Rossio in Lissabon rollen we na iets meer dan een halfuur binnen op het station van Sintra. Voor weinig geld kun je je overal naartoe laten brengen door de tuk tuk. Echter kozen wij ervoor om het eerste stuk te lopen. Dat was goed te doen.
Palácio da Pena
We liepen vanaf het station in een halfuurtje naar Palácio da Pena. Het voormalige zomerpaleis van de Portugese Koninklijke familie. Een prachtig kleurrijk paleis op 450 meter hoogte. Een paleis waar zelfs Disneyland Parijs jaloers op zou mogen zijn.
Het is mogelijk om een rondleiding te boeken of zelf rond te lopen door het paleis. Wat je ook kiest, ga in elk geval naar binnen. Je waant je in een sprookje. Zelfs de keuken is een pareltje.
Quinta da Regaleira
Op aanraden van Portugezen hielden we een tuk tuk aan die ons naar Quinta da Regaleira zou brengen. We waren heel blij dat we dit gedaan hadden, want lopen vanaf Palácio da Pena is mogelijk, maar zeer af te raden. Je loopt namelijk 1,5 uur bergopwaarts. En het is echt heel steil.
Quinta da Regaleira werd in 1892 het domein van Antonio Carvalho Monteiro dos Milhoes, een Braziliaanse handelaar in koffie en edelstenen. Dit domein in Manuelstijl was zijn symbool van rijkdom.
Heb je geen idee waar het over gaat? Geen probleem, ook jij zult je ogen uitkijken op deze schitterende locatie. En waarom ik eerder de Uncharted en Tomb Raider gamers erbij haalde? Als je ooit deze games hebt gespeeld, dan zul je hier als schattenjager Nathan Drake of Lara Croft rondlopen. De omgeving staat vol met mystieke objecten en via grotten kom je op de mooiste plekken uit.
Eten en drinken in Sintra
Zowel in het centrum van Sintra als bij de bezienswaardigheden kun je overal eten en drinken. Culinaire hoogstandjes zijn wat moeilijker te vinden, maar voor een dagtrip is het goed vertoeven in Sintra.

Op naar Sintra

Wat je moet weten

Sintra ligt in het zuiden van Portugal. Daarom heb je tussen mei en oktober de meeste kans op mooi weer. Wil je niet over de hoofden lopen, probeer dan de maanden juli en augustus te vermijden. Dit geldt echter ook voor Lissabon. Je doet er goed aan om deze twee te combineren.
Het stadje heeft rond de 400.000 inwoners en ligt in het Portugese district Lissabon. De naam is afgeleid van het Keltische woord Cynthia, met als betekenis: Maan. Rond 300 v.Chr. stond in dit gebied een Keltische maantempel. Sintra heeft een stedenband met Hawaii's Honolulu (Verenigde Staten).