Winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk Milaan

Arco della Pace (Vredesboog) in Milaan

Arco della Pace
Milaan, ItaliëHomeReisverslagen • Milaan
2 minuten leestijd

Milaan, een winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk

1,5 uur vliegen en op 824 km afstand van Amsterdam
Bezocht: Mei '16
Hallo Milaan!
Een winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk. Maar ook ontzettend lekker eten.
Milaan is een waar paradijs voor mensen die van winkelen houden. Helemaal als je opzoek bent naar de nieuwste mode. Dan zul je je in deze modehoofdstad helemaal thuis voelen. Ook voor de doodgewone stedentripper is dit een stad om eens te bezoeken. Alleen al vanwege de prachtige architectuur.
Nog twee dagen werken en dan... meivakantie! Toch even last-minute een reisje boeken. Ditmaal volledig random zonder enige bestemming voor ogen. Vrijwel meteen viel mijn oog op Milaan. Je bent er zo en er is genoeg te zien. Verder was ik was zelf nog nooit in Italië geweest. Tijd om daar verandering in te brengen!
De highlights
Ons hotel (geen aanrader) stond in het centrum, vlakbij Castello Sforzesco. Een van de mooiste gebouwen van Milaan. Een middeleeuws kasteel waar je vanuit de drukke binnenstad in een paar stappen de rust in loopt. Via het kasteel kwamen we in het aanliggende Parco Sempione met een mooi uitzicht richting Arco della Pace.
We gingen de binnenstad in, en hebben ons ogen uitgekenen. Milaan kent een prachtige architectuur. We kochten een tramkaartje en namen plaats in een van de authentieke trams. De tramroutes 1 en 2 brengen je namelijk dwars door de mooie stad.
Hier moet je geweest zijn: de Duomo Santa Maria Nascente. De gigantische kathedraal maakt gegarandeerd indruk. We wilden de kathedraal betreden en kochten hier een ticket voor. We gingen helemaal naar de top met een lift. Het was helder weer en we hadden een goed uitzicht over de hele stad. Daarna gingen we met de trap naar beneden.
Wij waren er te kort voor in Milaan. Maar voor de voetballiefhebber zegt de naam San Siro al genoeg. Het stadion gedeeld door AC Milan en Internazionale. Door de ruime openingstijden is een bezoekje bijna altijd mogelijk.
Eten en drinken in Sintra
Zonder enige moeite vind je in Milaan een plek om letter te eten. Wij hebben overal heerlijk gegeten voor leuke prijzen. Daarbij komt wel dat de Italiaanse keuken mijn favoriete keuken is.
Zit je nou echt met de handen in het haar, dan hebben wij een restaurant voor je waar je ontzettend lekker kunt eten. Breng jezelf naar de 'Via Ponte Vetero' en stap restaurant Convivium binnen. Een mooi luxe restaurant met een zeer aangename prijs voor de gerechten.
We konden het toch niet laten om een pizza te bestellen. En dat was niet verstandig. Deze pizza's waren zo waanzinnig lekker dat iedere andere pizza in Nederland voortaan zal tegenvallen.

Op naar Milaan

Wat je moet weten

Een aangename temperatuur tijdens jouw stedentrip is wel zo fijn. Daarom raden we aan om tussen mei en september naar Milaan te gaan. Uiteraard zal het in juli en augustus vrij druk zijn. Heb je de mogelijkheid, vermijd dan deze maanden. De kans op regen is in Milaan helaas vrij groot, maar duurt meestal maar kort.
Milaan is de tweede en een belangrijke stad van Italië. De stad ligt in de regio Lombardije (Noord-Italië) en is rond 600 v.Chr. gesticht door Insubres, Noord-Italiaanse Kelten. De groei van de stad is pas echt op gang gekomen na de Tweede Wereldoorlog. Milaan is de thuisbasis van vele Italiaanse modehuizen en ontwerpers. Daarnaast is Milaan economisch gezien de belangrijkste stad van het land.